Werkwijze

Marciano’s Haarstyling

Werkwijze

Het aanschaffen van een pruik of haarwerk is altijd een moeilijke stap en daarom werken wij alleen op afspraak. Op deze manier hebben we alle tijd en aandacht voor u.

Na telefonisch contact te hebben gehad, plannen we u altijd binnen 2 dagen in voor een vrijblijvend intakegesprek. U kunt als u de afspraak maakt dan aangeven waar u de afspraak wilt laten plaatsvinden. Dat kan bij ons in de salon, waar u dan in een rustige omgeving met de haarwerker bent en waar u privacy is gegarandeerd (en natuurlijk mag u altijd iemand mee nemen om u te steunen en te adviseren welk haarwerk het beste bij u past) en dat kan ook gewoon bij u thuis, of in het ziekenhuis als u dat toch prettiger vindt of als u niet in staat bent om onze salon te bezoeken.

Stap 1
In het intakegesprek worden u wensen en verwachtingen besproken. Hierbij kijken we naar uw eigen haarkleur en model en we bespreken de mogelijkheden van de verschillende oplossingen die er voor u zijn. Tijdens het intakegesprek vullen we ook het formulier in met u persoonsgegevens en verzekeringsgegevens. Wij zullen ook vragen naar een verwijzing van een arts dan kunnen wij voor u uitzoeken wat voor vergoeding u kunt krijgen. Een verwijzing is namelijk nodig om te kunnen declareren bij u zorgverzekering.

Als u besluit om een haarwerk aan te schaffen dan laten we op zicht verschillende haarwerken komen in het model en kleur die het best bij u passen. We hebben afspraken met de leveranciers dat die proberen dat de haarwerken binnen 2 dagen in de salon aanwezig zijn. Wanneer u een maatwerk haarwerk kiest moet u er wel rekening mee houden dat de levertijd langer is, namelijk  8 / 12 weken .

Stap 2
Wanneer de haarwerken binnen zijn gaan we kijken welk haarwerk het beste bij u wensen aansluit. Zo nodig vermaken we het haarwerk direct en knippen en brengen het haarwerk in model zodat het helemaal naar u wens is. Tijdens de afspraak wordt u ook uitgelegd hoe u het haarwerk opzet en hoe u het haarwerk onderhoudt en verzorgt.

Stap 3
We maken na twee weken altijd een afspraak om na te lopen of er misschien nog aanpassingen gedaan moeten worden aan het haarwerk (natuurlijk kunt u altijd bellen als u eerder een aanpassing gedaan wilt hebben).

Wanneer u chemotherapie krijgt is het verstandig om voor dat het haar zou kunnen gaan uitvallen, u een afspraak maakt, dit is dat we een goed beeld hebben van het model en haarkleur, en dat er een haarwerk alvast klaar ligt indien u een haarwerk nodig zou hebben.